Microleren met Safetybites van IVM

Microleren met Safetybites van IVM

Geplaatst op 31 maart 2020
Categorie: Online leren

Als je het hebt over leren, hoor je steeds vaker de term ‘microleren’. Maar wat is microleren nu eigenlijk? En wat kun jij daarmee? In deze blog lees je er alles over, zodat jij aan het einde zin hebt om aan de slag te gaan met microleren. Of zoals wij het bij IVM noemen: Safetybites.

E-learningkopie.jpg

Wat is microleren?

Er bestaan veel invullingen voor de term microleren. Wat wij eronder verstaan is dat microleren kleine hapjes leercontent zijn, die je op verschillende momenten krijgt aangeboden. Een beetje zoals tapas op een heerlijk Spaans terras. Ieder hapje op zich is af, er hoeft niet een extra ingrediënt bij om het af te maken.

In microleren kun je deze hapjes ingevuld zien door een video, kennisclip, animatie, mini-quiz, achtergrondinformatie over een bepaald onderwerp, enzovoort.

Wat heb je eraan?

Kennis verwatert snel, helemaal kennis die je niet alle dagen gebruikt. Om ervoor te zorgen dat je kennis op peil blijft in deze tussenliggende periode is microleren een oplossing.

Als je naar de afbeelding hieronder kijkt,  geeft dit je mogelijk al een beeld. Stel, je volgt ergens een training voor, bijvoorbeeld voor werken met gevaarlijke stoffen. Een certificaat hiervoor heeft een geldigheid van vier jaar. In die vier jaar tussen je basistraining en je herhaling zit dan best een lange tijd. Daar komt het microleren in beeld. In de afbeelding hieronder zijn dat de plusjes.

Leertrajecten-2020.png

In iedere training zitten onderwerpen die deelnemers als lastig ervaren. Deze onderwerpen lenen zich er uitstekend voor om tussentijds onder de aandacht te brengen. Hierdoor geef je deze lastige onderwerpen vaker aandacht. Daar is microleren heel geschikt voor.

Wat is een Safetybite?

Een Safetybite is een vorm van microleren. IVM heeft dit Safetybites genoemd, omdat het kleine hapjes veiligheid zijn. Je kunt je eigen invulling samenstellen met de onderwerpen die jij lastig vindt of eens vaker wilt beoefenen. Op dit moment zijn er al veel  Safetybites voor BHV en VCA en we werken doorlopend aan de ontwikkeling van nieuwe Safetybites.

Wil je onze Safetybites gratis proberen?

Tot 15 mei 2020 stellen wij onze e-learning en Safetybites gratis beschikbaar. Op deze pagina kun je je direct inschrijven voor verschillende Safetybites.

We hebben een aantal praktijkopdrachten gemaakt, die bij de verschillende Safetybites horen:

 

Wil je meer weten over onze e-learning of safetybites? Neem contact met ons op.  

 

Terug