LEERTRAJECTEN

Veilig werken begint met weten wat je doet en doen wat je weet. Een online veiligheidstraining van IVM is hiervoor een goede keuze.
Veilig werken gaat verder door te blijven attenderen op veiligheid. IVM heeft meerdere online oplossingen om veiligheidsbewustzijn te optimaliseren. Effectief, efficiënt en altijd gericht op de praktijk.

Voor beide processen hebben we een online leertraject: het leertraject Basis en het leertraject Plus.

Meer informatie over
onze IVM online?

Bel 088-1663000

OF MAIL ONS

Leertraject Basis

Basistraining     Elk online leertraject start met een Basis e-learning module. Hierin leert de deelnemer in eigen tempo de basistheorie over het onderwerp. Nadat de eindtoets in de e-learning is behaald, kan de deelnemer de praktijkdag volgen. Dit deel sluit af met een examen of certificaat dat is voor een bepaalde termijn geldig is.

Herhalingstraining     Om het certificaat of examen geldig te houden, is het noodzakelijk om periodiek een herhalingstraining te volgen. Ook dit is weer een combinatie van e-learning en praktijkdag. Door de voorkennis van de deelnemer is deze stap korter dan stap 1, maar blijft net zo afwisselend en actief.

Leertraject Plus

Extra leermomenten     Onze ervaring is dat de tijd tussen de basis- en herhalingstraining vaak lang duurt, waardoor geleerde theorie en handelingen wegzakken. Door meerdere leermomenten in het jaar te creëren houden werknemers hun kennis en vaardigheden over veiligheid in stand. 

Leertraject Plus bestaat uit een set activiteiten die zoveel mogelijk samengaan met het dagelijks werk en eenvoudig beschikbaar zijn. Inzet van deze activiteiten leidt tot het vergroten van het veiligheidsbewustzijn. Samen bekijken we wat effectief en efficiënt is.

Activiteitenset: variabele leermomenten

  • Safetybites: een korte digitale leerprikkel van maximaal 10 minuten
  • Online naslagwerk: online tool met korte informatie over veiligheid
  • Toolbox: bijeenkomst of activiteit voor medewerkers over een veiligheidonderwerp
  • Extra praktijktrainingen: verdiepende of aanvullende veiligheidstrainingen
  • Oefenen op de werkplek of BHV oefeningen: uitvoeren van realistische scenario’s op de werkplek

 

Memotrainer.png